5.11 Stryke Damebukser

511 stryke pants womens
| March 8, 2016
| 1 Comments
Categories: Gear

5.11 har et par damebukser til din taktiske pigerøv. Kan de holde til knap så dameagtig opførsel? Lad os tage et kig!

Raven Concealment Systems 2

[Oh, do you not speak the language? Another of our series of foreign-language posts. Since this was written by a native speaker, dropping this into Google Translate sometimes gifts hilarious results. Mad Duo]

Read it in English here.

For ærlighedens skyld bliver jeg nødt til at nævne, at dette er første gang jeg har prøvet taktisk bentøj som er tiltænkt kvinder. Militære PXer indeholder primært herretøj i herrestørrelser, og tøjkøb online er nogen gange som at lege størrelses-roulette, så jeg har aldrig fået taget mig sammen til det. Der er ikke ligefrem et kæmpemarked for taktisk grej til kvinder, og jeg har altid rullet øjne ad den lettere nedladende markedsføring. Sprogbruget varierer, men budskabet er altid det samme: Nu kan du lave DRENGETING og se køn ud samtidig! Lad nu være med at smække blomsterbroderier på lortet, røvhuller. Jeg har lyst til at se sej ud. Hvad der er endnu vigtigere, så ønsker jeg produkter som prioriteter anvendelighed over udseende.

På nuværende tidspunkt tilbyder 5.11 fem forskellige slags bukser til kvinder, hvor Stryke bukserne er ”covert”-udgaven. 5.11 påstår, at Stryke modellen sætter standarden for taktiske kvindebukser, og at de giver dig alt det taktiske opbevaringsrum, du har brug for, i et klædeligt og behageligt par bukser. Luksus.

Inden jeg kommer for godt i gang: jeg er selv 172cm høj, vejer omkring 65kg, og bærer størrelse 8 (lang) i sort. Jeg har justeret farverne på nogle af billederne for at gøre syningerne og detaljerne nemmere at se, hvilket også er årsagen til, at bukserne virker koksgrå i nogle billeder.

Stryke buksernes specifikationer, fra 5.11’s egen hjemmeside:

• Stretch talje

• Ekstra panel i skridtet

• Formsyede knæ (klar til knæpuder)

• Forstærkning i større syninger og stressområder

• TEFLON® behandling

• 12 lommer i taktisk anvendelig størrelse

• Forvasket

• YKK® lynlås

• Prym® trykknapper

Ikke noget uretvisende indtil videre. Tolv lommer er teknisk set korrekt – dog er fire af dem inderlommer i lårlommerne. Stiklommerne er ufatteligt rummelige; det her er det eneste par damebukser jeg ejer, hvor der rent faktisk er plads til en smartphone. Derudover er der også et forstærket panel til en hverdagskniv med klips. (På begge sider! Så kan de kejthåndede også være med.)

Lårlommerne har en lav profil og et attraktivt, afrundet snit, samt en lidt skrå placering. Begge har yderligere to inderlommer, der præcis kan holde et 30-skuds 5.56 magasin. Det kan godt være lidt udfordrende at fiske magasinerne op, så hvis du har planer om at gemme reservemagasiner i lårlommerne, kunne det være en idé med en eller anden form for magasin ”assist.” (Ranger plates eller løkker lavet af faldskærmssnor, hvis det fungerer for dig. Lommerne kan ikke lukke over Magpuls.)

02_pocketmags 5.11 Stryke Pants

[Magasiner i lårlommernes inderlommer.]

Frontlommerne kan snildt holde en kniv eller mellemstor smartphone. Eller en håndfuld tamponer. Eller en lommelærke. Eller hvad du ellers måtte have lyst til – jeg er ikke din mor.

04_stryke2 5.11 Stryke Pants

Knæerne har lommer på indersiderne, hvor det er muligt at isætte knæpuder – det er ikke noget, jeg har benyttet mig af, men det er trods alt velgennemtænkt. Jeg har ligeledes ikke haft brug for politiskilt-holderne eller baglommerne, men jeg sætter pris på 5.11’s sans for detaljerne.

03_features 5.11 Stryke Pants

[Venstre: forlommerne har plads til en smartphone med dimensionerne 130.5 x 67.7 x 12 mm. Højre: holder til politiskilt på bæltestroppen.]

En enkelt klage: bæltestropperne er meget smalle. Jeg kan kun få mit yndlingsbælte igennem ved at fjerne bæltespændet og så samle det hele igen, når bæltet er på plads. Det er ikke en dealbreaker, men det er lidt irriterende. Jeg ville også have sat pris på flere farvemuligheder. Kvindernes Stryke model fås i de samme farver som herreudgaven — bare ikke alle de samme farver. Det hænger nok sammen med udbud og efterspørgsel, men jeg var nu ret pjattet med farven Tundra.

SDI

Bukserne består af Flex-Tac ripstop stof med teflonbelægning, hvilket i lægsprog kan oversættes til ”strækbart, men flækker ikke i skridtet.” (Ligesom din mor.) Nåh, men hvordan er pasformen så? Faktisk… ret klædelig. De er lavtaljede, men jeg har ikke oplevet at få håndværkersprække når jeg sidder på hug eller knæler ned. Bukserne sidder tæt på hofter og lår, men størrelsen er nøjagtig. Størrelse 8 (40) giver mig lige præcis plads til lange underhylere. (Fimbulvinteren er jo på vej.) Hvis du squatter en folkevogn skal du nok gå en størrelse op i forhold til normalt.

Alle størrelser fås i almindelig og lang længde, og ”lang” er rigeligt lang. Jeg bruger normalt 34 i længden, og på mine Stryke bukser bliver jeg nødt til at bukke benet op en enkelt omgang.

Jamen fedt, det var alle specifikationerne og detaljerne – hvordan føles de?

Uden omsvøb: fucking behagelige. Jeg glemmer hele tiden, at jeg overhovedet har dem på, hvilket er så tæt jeg kan komme på ikke at have bukser på ude i offentligheden. Jeg var skeptisk overfor deres holdbarhed, i forhold til hvor lette og strækbare de er, men jeg har rullet træstubbe op ad bakke uden mærkbar slitage. De er ikke krympet i vasken, og efter et års regelmæssig brug er farven ikke synligt falmet. Temmelig imponeret.

[Fuck, huskede jeg at tage bukser på? Nåh, jo.]

De er markedsført som taktiske bukser, men de er lige så anvendelig til friluftsbrug. Eftersom at skinny jeans er en modetrend, der ikke viser tegn på at dø, har Stryke bukserne stille og roligt udviklet sig til at være mine yndlingsbukser. De er tilstrækkelig nedtonet i deres udtryk til at man kan bære dem til dagligt, uden at det skriger ÜBERTAKTISK. De eneste ulemper fra mit synspunkt er det mere begrænsede farveudvalg i forhold til herreudgaven, og de små bæltestropper – men det er petitesser. Jeg elsker mine Stryke bukser, og jeg ønsker mig et par i alle farver. (Inklusiv Tundra, hvis de nogensinde fremstiller dem til kvinder.)

Der har I det altså. Damebukser til enhver type ikke-damet aktivitet man skulle have lyst til at deltage i.

Fordele og Ulemper: TL;DR udgaven

Fordele:

• Slidstærk konstruktion.

• Korrekte størrelser.

• Store, brugbare lommer.

• Behagelig og flatterende pasform.

Ulemper:

• Lidt færre farvemuligheder i.fh.t. herremodellen.

• Bæltestropperne er for smalle til Cobra spænder.

05_breachbangbutt 5.11 Stryke Pants

[Breach bang baller.]

Mad Duo Mara


Comms Plan

Primary: Subscribe to our newsletter here, get the RSS feed and support us on Patreon right here.

Alternate: Join us on Facebook here or check us out on Instagram here.

Contingency: Exercise your inner perv with us on Tumblr here, follow us on Twitter here or connect on Google + here.

Emergency: Activate firefly, deploy green (or brown) star cluster, get your wank sock out of your ruck and stand by ’til we come get you.

You can find the women’s 5.11 Stryke pants online here

Mad Duo Mara drawing dicks - must be the MOS

Mad Duo Mara - on patrol - AfghanistanAbout the Author: Mad Duo Mara Geirsodd is female combat veteran of the Danish infantry (yes, it seems counterintuitive, but it’s true) assigned to a mechanized infantry unit. She’s been a rifleman, Carl Gustaf recoilless rifle gunner and team leader, which is roughly equivalent to a U.S. fireteam leader but with three soldiers instead of four. She’s deployed a few times, including with KFOR in Kosovo and to Helmand Province, Afghanistan, twice so far. An inveterate smartass who is surprisingly savvy about the ongoing ‘women in the military’ argument, she’ll hopefully be writing for us until the Taliban or a bear smells her while she’s on her period and kills her.

Mad Duo Mara - on the job

 

1 Comment

  1. JP

    The Danes I had the pleasure to work with in Kabul and beyond were awesome. I can only imagine that Helmand was a much better place for having had her serve, even if the savages of the ANA and ANP couldn’t follow her example,

    A European, a smart-ass, and hot in BDU to boot? Sounds like my dream ex. Sorry we never met.

    Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *